Van ‘Licht op het podium’ naar ‘Licht in de Kerk’!!

Geplaatst op

Op zaterdagmiddag 24 augustus mag ik in de werkplaats van de Timmerwerf (ingang gewoon beneden aan de voorkant) een presentatie houden over mijn hobby, fotografie. En die hobby beoefen ik al sinds mijn jeugd. In de loop van de tijd merkte ik dat ik het liefst foto’s maak met het aanwezige, beschikbare licht. Dus geen ingewikkelde flitsapparaten of studio-werk. Dat is gewoon niet aan mij besteed. Nee, situaties bevriezen, vastleggen, zoals ze zijn. Of dat nu natuur is of het stadsleven maakt mij eigenlijk niet uit.

Nu heb ik ook wel andere interesses zoals het bezoeken van concerten, historische objecten (ruines, kastelen, kerken, etc.) of de natuur. Derhalve leek het mij leuk om over de combinatie van die onderwerpen met fotografie meer te vertellen en te laten zien.

Zo ben ik van 2008 – 2016 concertfotograaf geweest en heb daar een aantal boeken over gepubliceerd. Op dit moment ben ik met een project bezig om de 10 oudste kerken van Loosduinen tot Maassluis in beeld te krijgen, “Licht in de Kerk”.

De presentaties van zaterdagmiddag gaan dan ook over de overeenkomsten, verschillen en overgang van fotograferen met ‘Licht op het podium” naar “Licht in de Kerk”. Ik doe twee dezelfde presentaties die ongeveer een uurtje duren en respectievelijk starten om 13:15 en om 14:30 uur. Daarna (of daarvoor) kun je natuurlijk ook de expositie van de Lierse Amateur Kunstenaars op de bovenverdieping bezoeken. Het is allemaal gratis, en aangezien het a.s. zaterdag ook geen strandweer wordt, heb je geen excuus om niet te komen….!!!

Ik zie je zaterdagmiddag om 13:15 of 14:30 in de Timmerwerf aan de Hoofdstraat 63 in De Lier